Στον «αέρα» βρίσκεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή υποψηφιότητας στα φετινά βραβεία του θεσμού «Greek Exports Awards 2015», που συν-διοργανώνουν για ακόμα μια χρονιά η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ), του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ethos Media επιβραβεύοντας τους ανθρώπους, τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.Τα φετινά «Greek Exports Awards 2015» προσκαλούν επιχειρήσεις με όραμα και επιχειρηματικές πρακτικές πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, να καταθέσουν υποψηφιότητα μέχρι την 16η Νοεμβρίου στο http://exports.ethosawards.eu, επιλέγοντας μεταξύ των 12 συνολικά βραβείων στις 3 διαφορετικές κατηγορίες που αντιστοιχεί στο έργο και τις δραστηριότητες τους.Εξέχουσα καινοτομία της φετινής διοργάνωσης, που θα κορυφωθεί στις 11 Δεκεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, αποτελεί η πρόσκληση που δίδεται στο μεγάλο νικητή, να συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκής εμβέλειας forum που διεξάγει ο Σύνδεσμος Γερμανικών Εισαγωγικών Επιχειρήσεων και θα πραγματοποιηθεί το 2016 στη Γερμανία.Ο θεσμός των Greek Exports Awards 2015, διανύοντας την 4η ετήσια διοργάνωση, συμβάλει αποτελεσματικά στον εκσυγχρονισμό της εξαγωγικής βάσης, αναδεικνύοντας τα «φωτεινά» παραδείγματα του επιχειρείν, μέσα από τις εξής κατηγορίες:

A: SPECIAL AWARDS

Τα δύο «Special Awards» της κατηγορίας αφορούν τις σημαντικότερες διακρίσεις της βραδιάς των φετινών Greek Exports Awards 2015, περιλαμβάνοντας τα εξής:

1o: Top Greek Export Company – Πρόκειται για το πιο σημαντικό βραβείο της διοργάνωσης το οποίο αναδεικνύει την κορυφαία εξαγωγική επιχείρηση της χρονιάς.

2o: Honorary Export Distinction – Το τιμητικό βραβείο απονέμεται με τα κριτήρια των Ελλήνων Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

Β: TOP COMPANIES

Στα βραβεία της κατηγορίας «Top Companies» υποψήφιες είναι οι ίδιες οι εταιρείες και όχι τα προϊόντα τους, περιλαμβάνοντας ανά κατηγορία:

B1. Top Industrial Company – Βράβευση της καλύτερης βιομηχανικής μονάδας με σημαντική διείσδυση σε ξένες αγορές. Το βραβείο αναδεικνύει την πλέον σημαντική εξαγωγική προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες του οικονομικού περιβάλλοντος.

B2. Top Manufacturing Company – Στην κατηγορία αναδεικνύεται ο «πρωταγωνιστής» στη μεταποίηση, που αποτελεί έναν πολυποίκιλο τομέα με σημαντικές καινοτομίες στην επεξεργασία, συσκευασία και διακίνηση-διανομή.

B3. Top Trading Company – Η κατηγορία αναδεικνύει την πρότυπη εμπορικά πρακτική για λογαριασμό τρίτων, επιχειρώντας ως χονδρέμπορος, διανομέας, συνεταιρισμός ή αντιπρόσωπος.

B4. Top Services Company – Νικητής της συγκεκριμένης κατηγορίας αναδεικνύεται ο πιο αποτελεσματικός εξαγωγέας υπηρεσιών, σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως π.χ. software, marketing services, logistics, συμβουλευτικές, ασφαλιστικές υπηρεσίες, κ.α.

B5. Top Newly Established Company – Βράβευση της καλύτερης πρακτικής στην κατηγορία των νεοφυών επιχειρήσεων (ίδρυση τα τελευταία 5 χρόνια). Στόχος είναι η ανάδειξη και η επιβράβευση των εταιρειών εκείνων που εξακολουθούν να επενδύουν στο επιχειρείν.

Β6. Top Export Assistance Company – Διάκριση της καλύτερης επιχείρησης για τις υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες σε οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα. Η σημασία ενός αξιόπιστου συνεργάτη που συμβάλει στην ουσιαστική ανάπτυξη μιας επιχείρησης.

Β7. Top Export Company Brand – Στην κατηγορία «Top Export Company Brand» νικητής αναδεικνύεται το εταιρικό brand που επιδεικνύει διαπιστωμένα υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, αναγνωσιμότητας και αξιόλογης διεθνούς διείσδυσης.

C: TOP DISTINCTIONS

Τρεις μοναδικές, επιμέρους κατηγορίες διακρίνονται στα φετινά «Top Distinctions», περιλαμβάνοντας δράσεις που επιβραβεύουν τόσο το έργο του εξαγωγέα, όσο και την αποτελεσματική διείσδυση του προϊόντος:

C1. Top Export Packaging – Στην κατηγορία βραβεύεται η ελκυστικότερη συσκευασία, μέσα από σειρά κριτηρίων, όπως εργονομία, καινοτομία, και ο βαθμός διείσδυσης του προϊόντος στις επιμέρους αγορές.

C2. Top Branded Export Product – Βράβευση του καλύτερου προϊόντος με διακρίσεις στις ποσότητες και τις χώρες που εξάγεται, η πληρότητα και τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα.

C3. Top Branded Export Service – Στην κατηγορία αυτή βραβεύονται οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες εξαγωγών, η εξατομικευμένη συμβουλευτική, καθώς και τα καινοτόμα – εναλλακτικά δίκτυα.